Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

μπερδέψαμε τα μπούτια μας


μπερδέψαμε τα μπούτια μας


Η σημασια της φρασης

Στην ΝΕ αργκο σημαινει μπλεχτηκαμε σε δυσεπιλυτη υποθεση, απο οπου δεν μπορουμε να ξεμπερδεψουμε ευκολα διοτι ολα ειναι ασαφη και περιεργα. Γενικως βρισκομαστε σε δυσκολια να αποφασισουμε επι του πρακτεου, βρισκομαστε σε εντονο διλημμα.

Η ετυμολογια των λεξεων

μπερδευω απο το μεσαιωνικο εμπερδεύω με αποβολη του αρχικού άτονου φωνηεντος “ε” < εμπερδ(ένω) μεταπλαση. -εύω < *εμπεριδένω `δένω μέσα κι έξω΄ (συγκοπη του ατόνου [i] ) < εν + αρχ. περιδέω `δένω ολόγυρα (κατά την εξέλιξη του δέω > δένω.
μπούτι το [ΝΕ] Ο44 : μηρός. α. το επάνω τμήμα του ανθρώπινου ποδιού, το οποίο αρχίζει από το γόνατο και τελειώνει στη λεκάνη: Aντρικό / γυναικείο μπουτι. ΦΡ μπλέξαμε τα μπούτια μας.
β. το αντίστοιχο τμήμα του ποδιού των ζώων ή των πουλιών και ιδίως το κρέας από το μπούτι: Aρνίσιο / μοσχαρίσιο μπουτι . Tρώει / προτιμάει το μπουτι του κοτόπουλου. μπουτάκι το YΠΟKΟΡ ιδίως στη σημ. α: Ωραία μπουτάκια! μπουτάρα η MΕΓΕΘ στη σημ. α. [τουρκ. but -ι· μπούτ(ι) -άρα]

Η προελευση της φρασης

Οι σοβαροι ερευνητες δεν ασχολουνται με τετοιες αγοραιες φρασεις. Μαλλον δεν θα βρειτε καταγεγραμμενη σε κανενα βιβλιο την ερμηνεια της. Επειδη πιστευω πως καθε τι που λεγεται πρπει και να ερμηνευεται θα κανω μια εικασια.
Το μπερδεμα ή εμπλοκη των μηρων δυο ανθρωπων (λεμε τα “μπουτια μας”, οχι “τα μπουτια μου”) γινεται σε ιδαιτερες περιπτωσεις. Ιδιαιτερα τα γυναικεια μπουτια εμπλεκονται σην περιπτωση του τριβαδισμου. Ο τριβαδισμος* ειναι η ενεργεια που κανουν οι τριβαδες**. Συνηθως ειναι αμοιβαιος αυνανισμος δια της τριβης του αιδοιου μετα δακτυλα αλλα και δια της τριβης του ενος αιδοιου πιεζομενου επι του αλλου . Η τελευταια μεθοδος επιτυχανεται δια της θεσεως των μηρων πλεγδην και της παλινδρομησεως των σωματων, με τα αιδοια αμφοτερων εις πληρη επαφην. Εξου και το χυδαιο ονομα πλακομουνι. Πβ. και το αμαρτυρητον στιχουργημα :
“Το καλο το πλακομουνι
γινεται στο κορφοβουνι”

δεδομενου οτι και οι στεναγμοι μπορουν να εκπεμπονται ελευθερως και η θεα να μην ειναι προσιτη εις τους παρεθενοππιπας*** (κν. μπανιστηριτζηδες).

Ειναι λοιπον γυναικειος αυνανισμος το να μπερδευουν τα μπουτια τους, αρα λεξη συνωνυμος της μαλακιας (αυνανισμου). Πασιγνωστον ομως τυγχνει οτι  η μαλακια ειναι συνωνυμη της ανοησιας, της βλακειας και το ολεθριου σφαλματος. Πβ. φραση "Κοιτα μην κανεις καμια μαλακια και βρουμε το μπελα μας". Δεδομενης της διαφυλετικης και παγκοσμιου σημασιας της μαλακιας η φραση λεγεται και απο ανδρες (και ισως κυριως απο ανδρες).
__________________
(*) τριβαδισμός (ο) η γυναικεία ομοφυλοφιλία, ο λεσβιασμός
(**) τριβάς: -άδος, η γυνη ασελγαίνουσα καθ’ ααυτὴν ή μετ’ ἄλλων γυναικῶν μηχανωμένων παντοίους τρόπους πρός ἀντικατάστασιν της μετ’ ἀνδρός συνουσίας, Μανέθων 4. 358, Τζέτζ. εἰς Ἡσ. Ἔργ. κ. Ἡμ. 693, κλπ.

(***) παρθενοπίπης, -ου, , αυτός που κυνηγά τις παρθένες, ξελογιαστής, διακορευτής, σε Ομήρ. Ιλ.

1 σχόλιο:

yauvanifahn είπε...

TIPSTER TECHNICAL ADVENTURE AT 1/2" SIZE AND MADE TIPSTER
TIPSTER TECHNICAL ADVENTURE AT 1/2" SIZE AND MADE TIPSTER nano titanium flat iron - Made titanium plate in trekz titanium USA. Made man titanium bracelet in USA. nano titanium flat iron